Dirx Drogist voor vierde keer verkozen tot ‘Beste Drogist van Nederland'!

Geplaatst op: 07-10-2013

Dirx Drogist voor vierde keer verkozen tot ‘Beste Drogist van Nederland'!

Het is feest bij Dirx Drogist want Dirx Drogist is afgelopen week bij de ABN AMRO verkiezing 'Beste Winkelketen van Nederland' voor de vierde keer op een rij verkozen tot ‘Beste Drogist van Nederland'.

Er zijn in totaal nog 25 winkelketens over die nu strijden om de eretitel ‘Beste Winkelketen van Nederland' 2013.

Grootste consumentenpeiling

Elk jaar brengen tienduizenden consumenten desgevraagd via het internet hun stem uit op hun favoriete winkels in diverse categorieën. Dit jaar gaven ruim 280.000 consumenten bijna een half miljoen beoordelingen. Daarmee is het verreweg de grootste consumentenpeiling in ons land. De prijs geldt dan ook als de meest prestigieuze in de detailhandel.

Scherpe prijzen, klantvriendelijk en deskundig

"Het grootste gevaar dat je loopt als je al 3 keer in de prijzen bent gevallen, is dat je tevreden bent met wat je presteert", zegt directeur Rik Groen in een eerste reactie. "En juist dat is niet onze stijl. En het is ook niet wat consumenten van hun drogist zullen accepteren. Het kan altijd weer beter, prijzen kunnen altijd weer scherper en acties en aanbiedingen kunnen ook altijd weer aantrekkelijker." Maar niet alleen de tastbare prestaties tellen: "Wij zetten voortdurend in op klantvriendelijkheid en op de deskundigheid van onze medewerkers. Zij zijn het immers die de belofte dagelijks op de winkelvloer inlossen."

Score Dirx Drogist: weer bovengemiddeld

In de verkiezing beoordelen consumenten Nederlandse winkelketens op negen aspecten: prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau, acties & aanbiedingen, assortiment, vernieuwing, service, deskundigheid van het personeel, klantvriendelijkheid en de sfeer in de winkel. Dirx scoort op alle aspecten, net als vorig jaar, bovengemiddeld.

Beoordeling verkiezing geen toeval

"Consumenten geven ons een gemiddeld totaalcijfer van 7,95", zo citeert Groen uit het eindrapport van de verkiezing. "Dirx Drogist combineert de laagste prijzen met een goede service en adequate product- en vakkennis bij onze medewerkers. Dat we opnieuw de beste zijn is daarom zeker geen toeval, al moet je elk jaar maar weer afwachten of klanten alle inspanningen zijn blijven waarderen."

Goede combinatie voor consumenten

In de beoordeling door consumenten voor de verkiezing 'Beste Winkelketen van Nederland 2013' wordt duidelijk, dat zij een scherpe prijs steeds belangrijker vinden. Een goede service en een breed assortiment gelden nog steeds als een basisvoorwaarde voor klantentrouw. Een ander belangrijk criterium voor de hedendaagse consument is adequate kennis en advies van medewerkers. "Dat is al vele jaren een van onze speerpunten", stelt Groen.

Kleine keten wint van grote ketens

De vierde winst in vier jaar stemt Groen bovendien zo tevreden, omdat Dirx Drogist, als relatief kleine keten, grootmachten als Kruidvat en Etos opnieuw ruim achter zich laat. "Ik beschouw dat resultaat als een extra knappe prestatie van onze medewerkers. Zij moeten het immers dag in dag uit op de winkelvloer van onze 50 filialen waar maken."

Breng je stem uit voor Dirx Drogist voor overallwinnaar 2013 en maak gelijk kans op mooie prijzen! Stemmen kan tot en met 29 oktober 12:00 uur.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief