Diabetesweek, laat gratis je bloedsuikerwaarde testen

Geplaatst op: 15-11-2011

Diabetesweek, laat gratis je bloedsuikerwaarde testen

Deze week staat in het teken van diabetes, tijdens de Diabetesweek kan iedereen bij de deelnemende apotheken in Nederland terecht voor een gratis bloedsuikertest.

Test d.m.v. vingerprik

De Diabetesweek, van 14 t/m 18 november, wordt georganiseerd door de KNMP, de beroeps-en brancheorganisatie voor apothekers. Door middel van een klein prikje in de vinger wordt de bloedsuikerwaarde getest en binnen enkele seconden is de uitslag bekend. Wanneer er een hoge waarde in het bloed wordt geconstateerd wordt men doorverwezen naar de huisarts.Door diabetes in een vroeg stadium op te sporen kun je veel problemen en complicaties voorkomen.

Diabetes neemt toe

In Nederland zijn er ruim een miljoen mensen met diabetes waarvan diabetes type 2 de meeste voorkomende vorm is. De komende jaren zal het alleen maar toenemen. Toch weten veel mensen niet dat ze het hebben. Enkele symptomen zijn veel dorst, vaak plassen, snel moe, pijnlijke ogen en wazig of dubbel zien. Wanneer diabetes niet wordt behandeld kan dit leiden tot o.a. hart en vaatziekten, oog en nieraandoeningen. Voor de gratis test hoeft men geen afspraak te maken.

 

Kijk op www.apotheek.nl voor de deelnemende apotheken.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief