Detailhandel Nederland neemt Slachtofferhulp over van HBD

Geplaatst op: 22-10-2013

Detailhandel Nederland neemt Slachtofferhulp over van HBD

Het HBD (Hoofdbedrijfschap Detailhandel) stopt met de aparte slachtofferhulp voor ondernemers en medewerkers in de detailhandel. Dat is een van de gevolgen van het politieke besluit de product- en bedrijfschappen op te heffen.

Eind van dit jaar staakt het HBD alle activiteiten, waaronder ook de Slachtofferhulp. Detailhandel Nederland zet deze dienstverlening voort, in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland.

Directe ondersteuning

De regeling werd enkele jaren geleden opgezet om ondernemers en medewerkers direct te ondersteunen bij agressie, geweld, overval of ongeval in de winkel. Binnen twee uur was een professionele hulpverlener ter plaatse. In de afgelopen periode werd ca. 300 keer per jaar beroep gedaan op Slachtofferhulp Detailhandel.

Gratis voor ondernemers en medewerkers

Via het nummer 0800-0801 kan nog tot en met 31 december 2013 een beroep gedaan worden op Slachtofferhulp Detailhandel. Daarna vervalt dit nummer. Vanaf 1 januari 2014 zet Detailhandel Nederland de regeling in licht gewijzigde vorm, voort. Slachtofferhulp Detailhandel blijft zo gratis toegankelijk voor de ondernemers en medewerkers in de sector.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief