De voorbereidingen voor Beauty Award 2012 zijn weer begonnen!

Geplaatst op: 11-11-2011

De voorbereidingen voor Beauty Award 2012 zijn weer begonnen!

De Beauty Award is hét businessevenement binnen de professionele Beautybranche, waarin schoonheidsspecialisten zich op een unieke manier kunnen onderscheiden, het is een initiatief van Beauty Trade & Exhibition Association (BT&EA) en vakmagazine Kosmetiek.

De voorbereidingen voor de editie van 2012 zijn inmiddels alweer in volle gang en het belooft een nóg grootser en spectaculairder event dan de voorgaande jaren te worden!

De Beauty Award

De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd, elke schoonheidsspecialist en beauty salon die minimaal vanaf 1 januari 2008 in het vak zit, kan hier aan deelnemen. Voor de derde maal organiseren vakmagazine Kosmetiek en de BT&EA dit bijzondere event, dat ieder jaar meer aanmeldingen en een dito bekendheid weet te vergaren! Deze fel begeerde awards, welke worden uitgereikt in verschillende categorieën, zijn er met als doelstelling om de schoonheidsbranche in Nederland naar een hoger en nog professioneler niveau te tillen.

Vier deelnamecategorieën

Tijdens de editie van 2011 waren er drie categorieën waarop men een deelname kon inzenden. Zo werden er winnaars gekozen in de categorieën ‘Schoonheidsspecialist van het Jaar', Beauty Salon van het Jaar', alsmede de winnaar van de ‘Publieksprijs 2011'. Deze laatste categorie werd toegevoegd in samenwerking met Sanoma Media en de magazines Grazia, Marie Claire en het online portaal Style Today. Voor de editie van 2012 is een vierde categorie toegevoegd, te weten de ‘Newcomer Award', speciaal voor aankomend talent dat nog niet langer dan twee jaar in de branche werkzaam is.

Een strenge beoordeling

De organisatie van de Beauty Award vindt naast het professionele vakmanschap, de zakelijke vaardigheden van het vak evenzo belangrijk. Dit betekent dat de Beauty Award niet alleen een award is ten aanzien van theoretische- en praktijkgerichte vakkennis in de professionele schoonheidsbranche, maar dat deze tevens diverse zakelijke criteria zoals PR, marketing, presentatie en effectieve commercie aan de kaak stelt.

Nieuwe juryrondes

Op 10 november 2011 start de eerste juryronde, waarna vervolgens op 15 december de genomineerden bekend zullen worden gemaakt De tweede juryronde vindt dan plaats op 16 januari 2012. Deze keer bestaat de professionele vakjury uit....

  • Juryvoorzitter, expertise business, strategie en marketing: Richard Koffijberg, ondernemer, winnaar Global Business Award kappersbranche, business coach voor de beautybranche
  • Expertise communicatie en promotie: Nancy Carolus, PR- manager bij Sanoma Media.
  • Expertise commercie en personeelbeleid: Yvon Drop, trainer sales & personeel
  • Expertise vakkennis en opleiding: Helga Wouterse, winnares Beauty Salon van het Jaar 2010 en Schoonheidsspecialist van het jaar 2001.

Spectaculair finalefeest in Studio 21 te Hilversum

De Beauty Award blijkt ieder jaar opnieuw een zeer gewilde wedstrijd te zijn! Voor deze derde editie ontving de organisatie dan ook nog meer aanmeldingen dan de voorgaande jaren! Het evenement kent ieder jaar een aanzienlijke groei. Deze groei vraagt om een spectaculaire locatie voor het finalefeest van de editie van 2012. Op maandag 12 maart 2012 zal de finale van dit unieke evenement daarom dit keer worden gehouden in Studio 21 te Hilversum!

Meer informatie

De ´Beauty Award´ is een initiatief van Beauty Trade & Exhibition Association (BT&EA) en vakmagazine Kosmetiek ter bevordering van het professionele imago en dito kernwaarden van de schoonheidsbranche. Voor meer informatie ga je naar www.beauty-award.nl.

Bron: Cosmetitext PR

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief