De Tuinen wint twee Awards in één week

Geplaatst op: 02-12-2013

De Tuinen wint twee Awards in één week

De Tuinen heeft in de afgelopen jaren een omzetgroei van 34% gerealiseerd. Een geweldige prestatie voor een retailer in deze jaren van economische crisis!

Daarom viel wellness specialist De Tuinen vorige week ook twee keer in de prijzen.

Groeien doe je samen

Vorige week woensdag 27 november won De Tuinen de award voor Beste Groeibedrijf van Nederland en de dag erna mocht er voor de derde keer op rij een FD Gazelle Award in ontvangst genomen worden. ‘Trots!' zegt Algemeen Directeur Dick de Lange, ‘Op wat wij, en dan bedoel ik iedereen die bij of met De Tuinen werkt, de afgelopen jaren hebben neergezet. Groeien doen wij bij De Tuinen echt samen!'

Steigende groeicurve

Voordat Commercieel Directeur Colinda Hoegee en Dick de Lange in 2006 bij De Tuinen aan het roer kwamen, had De Tuinen nog geen positieve resultaten geboekt. Ze zijn samen met de medewerkers gaan kijken naar de kosten en de processen. Dit zorgde het eerste jaar voor een break even resultaat en in 2009 begon de groeicurve steeds steiler omhoog te gaan. De Tuinen met 71 winkels, vandaag de dag zijn dat 128 winkels. De ambitie voor het komende jaar is om 30 winkels te openen en over 5 jaar in Nederland 250 De Tuinen winkels te hebben.

Innovatieve producten

De Tuinen groeit ook als merk en heeft de laatste jaren laten zien dat ze lef heeft om innovatieve producten in de markt te zetten die bijdragen aan de wellness van de klanten. Ook intern laat De Tuinen groei zien en is er ruimte voor talent om door te groeien. Daarnaast is de trainingsacademie verder ontwikkeld en de medewerkers leren om ‘gastvrouw' in eigen winkel te zijn die ervoor zorgt dat iedereen die de winkel binnenkomt zich welkom voelt.

De High Growth Awards

De High Growth Awards werden dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door het onafhankelijke ondernemersplatform Port4Growth. Deze prijsuitreiking is een erkenning voor de uitzonderlijke prestaties van de groeiondernemers. Per regio werd een winnaar aangewezen en uit deze regionale winnaars werd De Tuinen door een onafhankelijke jury als landelijke overall winnaar gekozen. Deze jury kijkt vooral naar de kwaliteit van de gerealiseerde groei. Verder moeten de genomineerden minimaal drie jaar achtereen substantiële groei hebben gerealiseerd.

FD Gazelle Awards

Tijdens de 10e editie van de FD Gazelle Awards mocht De Tuinen voor de 3e keer achtereen een Gazelle Award in ontvangst nemen. Bedrijven die in aanmerking komen voor een Gazelle dienen financieel gezond te zijn, hebben een omzetgroei van minstens 20% over de afgelopen drie jaar en hebben geen verliezen geleden. Ook dit jaar behoort De Tuinen tot de selecte club bedrijven die het de afgelopen jaren ondanks de crisis erg goed doen. In Nederland waren dit jaar maar 395 bedrijven die een FD Gazelle Award ontvingen.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief