De Tuinen plant 635 bomen op de boomplantdag!

Geplaatst op: 17-10-2013

De Tuinen plant 635 bomen op de boomplantdag!

De Tuinen reikte onlangs een een cheque uit met 635 bomen aan Natuurmonumenten. De Tuinen heeft afgelopen jaar als eerste retailer in Nederland de plastic tasjes uit de winkels gebannen en verkoopt nu alleen nog maar FSC gecertificeerde papieren tasjes en juten tassen die duurzaam en eerlijk worden geproduceerd.

Met de opbrengst worden bomen geplant in samenwerking met Natuurmonumenten. Vanaf 26 november 2012 t/m 10 oktober 2013 heeft de verkoop van de tasjes voor Natuurmonumenten 635 bomen opgeleverd, een donatie van €15875,-.

Plan-it Green beleid van De Tuinen

De keuze om geen plastic tasjes meer weg te geven, past perfect in het Plan-it Green beleid van De Tuinen. In dit beleid neemt De Tuinen verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. De basis van het Plan-it Green beleid van De Tuinen bestaat uit drie pijlers:

  • Omgeving: Omgeving staat voor alles wat de aarde ons geeft. Alles wat er leeft, groeit en bloeit. Bij De Tuinen hebben we respect voor de omgeving en verkopen ook producten die met respect voor onze omgeving verkregen zijn.
  • Mensen: Dat ben jij, zijn wij, samen met iedereen in de directe omgeving van De Tuinen, alle medewerkers, leveranciers en klanten. Bij De Tuinen vinden we dat we samen een betere wereld kunnen maken.
  • Bewustwording: Bewustwording staat voor het bewust stilstaan bij de effecten die je handelingen hebben op onze omgeving. Bij De Tuinen denken we eerst na voordat we doen en we stimuleren andere mensen om dat ook te doen.


2,5 miljoen plastic tassen per jaar...

De Tuinen is vorig jaar november met het tassen-project gestart en gaf tot op dat moment 2,5 miljoen plastic tassen per jaar weg. Dat betekende dat 1 op de 2 klanten een tas mee kreeg. Sinds de start van de verkoop van de papieren tassen gaat 1 op de 11 klanten nog maar met een tasje de deur uit. Het doel was mensen bewust maken: plastic is namelijk slecht afbreekbaar. 

Boomplantdagen Natuurmonumenten

De bomen die De Tuinen heeft gekocht worden aangeplant in natuurgebied De Ramenberg op de Veluwe bij Loenen. Op 9 en 10 november organiseert Natuurmonumenten de boomplantdagen en De Tuinen zal dit jaar op zondag 10 november met heel veel De Tuinen collega's de bomen planten.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief