De Tuinen Echinacea bij griep en verkoudheid

Geplaatst op: 17-09-2013

De Tuinen Echinacea bij griep en verkoudheid

De zomer is helaas afgelopen, de ‘R' zit weer in de maand. Regenachtige, druilerige herfst en koude, ijzige wintermaanden zullen ons immuunsysteem weer uittesten. De Tuinen Echinacea biedt dan uitkomst om de symptomen bij griep en verkoudheid te verlichten.

De Tuinen Echinacea is een traditioneel kruidengeneesmiddel die het immuunsysteem kan ondersteunen en het lichaam zal helpen om infecties te bestrijden.

Echinacea

De Echinacea plant komt oorspronkelijk uit het oosten van Noord-Amerika, waar de indianen het al meer dan 400 jaar geleden gebruikten om infecties en wonden te behandelen, het werd door hen als het ‘cure-all' kruid gezien. In de 17e eeuw is de plant naar Europa gebracht. Met name de wortels van de Echinacea plant bevatten antibiotische en immuunsysteem versterkende stoffen. Echinacea wordt vooral gebruikt om de duur van griep en verkoudheid, wat infecties van de bovenste luchtwegen zijn, te verkorten. Echinacea is het meest effectief als het wordt toegediend bij de eerste tekenen van griep of verkoudheid. Ook helpt Echinacea diverse symptomen, zoals keelpijn, hoesten en koorts te verminderen.

Geregistreerd kruidengeneesmiddel

De Tuinen heeft dit product als kruidengeneesmiddel geregistreerd bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en betekent dat De Tuinen Echinacea een kruidengeneesmiddel is wat helpt bij griep en verkoudheid. Het CBG beoordeeld aan de hand van wettelijke toetsingscriteria op het gebied van kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid.

De Tuinen eigen merk

Voor de producten geldt de hoogst mogelijke kwaliteitsgarantie, elk product is uitvoerig getest volgens dezelfde normen die gelden voor farmaceutische geneesmiddelen. De Tuinen Echinacea is voorzien van een RVG nummer, dat geeft aan dat het product volkomen veilig is. In Nederland zijn er op dit moment 19 kruidengeneesmiddelen geregistreerd. 21%, dus 4 van deze producten, zijn van het De Tuinen eigen merk. Het De Tuinen eigen merk is een A-merk. De Tuinen zet zich in voor de hoogst mogelijke kwaliteit producten, zo blijkt maar weer met de Echinacea.

In deze reeks De Tuinen kruidengeneesmiddelen komen ook nog Valeriaan, Citroenmelisse en Duivelsklauw.

Dosering en gebruiksaanwijzing

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 2 maal daags 1 capsule innemen met water (niet kauwen).
  • Begin met de inname van de capsules bij de eerste kenmerken van beginnende verkoudheid.
  • Raadpleeg een arts wanneer de verschijnselen na 10 dagen niet verminderen of juist verergeren.

 

Consumentenadviesprijzen

  • De Tuinen Echinacea € 7,99/30 capsules
  • De Tuinen Echinacea € 13,99/60 capsules
  • De Tuinen Echinacea € 19,99/100 capsules

 

De Tuinen Echinacea is een traditioneel kruidengeneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief