De tuin van VSM

Geplaatst op: 07-09-2010

De tuin van VSM

De tuin van VSM bestaat uit twee delen: een ecologische siertuin en een grote biologische productietuin. Samen hebben ze een oppervlakte van ruim 2 hectare. In de tuin staan circa 500 soorten geneeskrachtige planten, die we gebruiken als grondstof voor onze geneesmiddelen.

De tuin wordt ook gebruikt voor de oogst van zaden en voor educatie.

Bloeiende velden

Om de productietuin optimaal te benutten, werken we met een nauwkeurige teeltplanning. Daardoor kunnen we jaarlijks zo'n 10.000 kilo kruiden oogsten. Deze worden in onze eigen fabriek verwerkt tot oertincturen, de basis van de geneesmiddelen. Op de productievelden telen we onder andere wijnruit (Ruta), rode zonnehoed (Echinacea) en goudsbloem (Calendula). Het is een prachtig gezicht als deze velden bloeien!

EKO-keurmerk

De tuinafdeling van VSM werkt volledig ecologisch, dat wil zeggen zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De planten krijgen uitsluitend zelfgemaakte compost. We hebben daardoor een officiële erkenning in de vorm van een SKAL EKO-keurmerk. De basis van alle plantaardige geneesmiddelen is dus puur natuur!

Optimale kwaliteit

Het voorzaaien, verspenen en het opkweken van de planten gebeurt bij VSM handmatig. En ook verzorgen en oogsten doen we veelal met de hand. Zo kunnen we volledige controle houden over ons product. Als farmaceutisch bedrijf willen we namelijk optimale kwaliteit leveren.

Kom op bezoek bij VSM!

Elk jaar stellen we met veel plezier de tuinen en een deel van het bedrijf open voor bezoekers. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna volgt een korte film en uitleg over homeopathie. Dan is het tijd voor een uitgebreid bezoek aan de tuin onder leiding van een gids. Bekijk alvast een korte video over de VSM tuinen!

Parkeren

Wij hebben een ruime parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren. U rijdt voorbij het VSM pand en slaat dan ca. 150 m na de hoofdingang linksaf bij het bord "parkeren bezoekers". Vanaf de parkeerplaats loopt u terug langs het gebouw naar de hoofdingang. Maak een routebeschrijving naar VSM Geneesmiddelen vanaf uw adres.

De bezoekdagen en tijden 2010

September

  • Donderdag 2 september 13.30 - 16.15 uur
  • Dinsdag 7 september 9.30 - 12.15 uur*
  • Dinsdag 7 september is een Thema avond EHBO bij kinderen van 18.30 - 21.30 uur
  • Woensdag 8 september 13.30 - 16.15 uur
  • Maandag 13 september 13.30 - 16.15 uu

 

* Dagen met een * zijn helaas al vol.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief