DA Niggebrugge viert 25 jarig jubileum

Geplaatst op: 09-01-2012

DA Niggebrugge viert 25 jarig jubileum

Afgelopen donderdag 5 januari vierde DA Niggebrugge haar 25 jarig jubileum als DA winkel. De drogisterij is sinds 1989 in Brielle gevestigd, daarvoor in Honselersdijk.

Uitreiking jubileumspeldjes 

De winkel is inmiddels in handen van Erik Niggebrugge, zoon van Hans en Vera Niggebrugge die al in 1976 een drogisterij begonnen. Op donderdag 5 januari was het feest in de DA winkel. Eigenaar Erik Niggebrugge kreeg namens de DA Retailgroep twee jubileumspeldjes overhandigd. Eén ervan is bedoeld voor zijn ouders. Zijn moeder woont inmiddels in Portugal, de heer Niggebrugge sr. is in 2004 overleden.

De geschiedenis van een echte drogisterijfamilie

In 1976 opende de heer Niggebrugge sr. een drogisterij in Honselersdijk, in 1987 sloot hij zich met deze winkel aan bij DA. Vervolgens verhuisde het gezin in 1989 met de drogisterij naar Brielle. Zoon Erik Niggebrugge bracht zijn jeugd door in en om de winkel van zijn ouders. De drogisterij stond in het gezin centraal. Dit vond de jonge Erik helemaal geen probleem. Hij raakte ook al snel, "besmet met het detailhandelvirus", zoals hij het zelf zegt. De klant stond en staat bij DA Niggebrugge altijd voorop.

Nostalgisch reclamemateriaal

Vol trots toont Erik Niggebrugge in zijn winkel aan ieder die het wil zien een map met oud reclamemateriaal dat zijn oom samen met zijn vader voor de winkel maakte. In de advertenties zijn foto's van Hans Niggebrugge zelf te zien, op de fiets met een stokbrood. Na een vakantie in Frankrijk bood de familie Niggebrugge aan haar klanten namelijk gratis stokbrood aan. In Honselersdijk stond de familie destijds bekend om deze vermakelijke reclameteksten.

Klanten helpen en adviseren

Na een tijdje bij zijn ouders in de winkel gewerkt te hebben, ging Erik Niggebrugge drie jaar aan de slag bij een andere DA winkel in Den Haag en begon in 1996 zelf een DA in Rotterdam Hoogvliet. In 2006, na het overlijden van zijn vader, nam hij ook de winkel in Brielle over. Als eigenaar van twee winkels had Erik Niggebrugge het druk. In 2009 verkocht hij daarom de winkel in Hoogvliet, om zelf in Brielle achter de toonbank te kunnen staan, want daar voelt hij zich het meest op zijn plaats. Klanten helpen en ze op de juiste manier adviseren, met zo mogelijk een flinke dosis humor, dat doet hij toch het liefst, net als zijn ouders dat al deden.

Bron: www.da.nl

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief