DA Drogist uit Mijdrecht overgenomen na drie generaties Nap

Geplaatst op: 07-03-2013

DA Drogist uit Mijdrecht overgenomen na drie generaties Nap

Na 90 jaar komt er een einde aan de ondernemersactiviteiten van drie generaties Nap. De DA drogisterij van de familie Nap uit Mijdrecht is per 4 maart overgegaan naar DA ondernemer Jan Willem Nagel uit Amsterdam.

DA-ondernemer Jan Willem Nagel is jaren regiomanager geweest voor de DA-organisatie en opende in 2007 zijn eerste DA-winkel in Amsterdam. De winkel aan de Dorpsstraat in Mijdrecht wordt de tweede winkel van de ondernemer.

Hoe het begon

In 1923 start de opa van huidig onderneemster Ria Versleijen-Nap een kruidenierszaak in Mijdrecht. In de jaren vijftig verhuist de winkel naar de huidige locatie aan de Dorpsstraat en specialiseert Nap zich in de verkoop van drogisterijartikelen. In 1961 sluit de winkel zich aan bij drogisterijketen DA, waarbij ze tot op de dag van vandaag nog aangesloten zijn.

Een echt familiebedrijf

Inmiddels is ook zoon Bert Nap werkzaam in de zaak. Hij neemt langzamerhand het roer over van zijn vader en introduceert in 1980 zijn dochter Ria in de zaak. Het gezin Nap woont al die jaren boven de winkel. Van die woonruimte wordt echter steeds meer afgesnoept ten gunste van de winkel. Verbouwingen in respectievelijk 1968, 1986, 1995 en 1998 maken de winkel groter en moderner. Ria neemt vervolgens in 1997 de DA Drogisterij en Parfumerie volledig over. De derde generatie DA-ondernemers is een feit.

Vol trots terugkijken

Op de plek waar de winkel nu gevestigd is verschijnt over enige tijd de nieuwbouw van het winkelcentrum Molenhof. Gelet op de impact die dit op de winkel van Ria Versleijen-Nap heeft, was dit een mooi moment om haar zaak te verkopen. ‘Wij hebben onder de DA-vlag altijd de vrijheid gehad om te ondernemen, aangesloten zijn bij zo'n sterke formule heeft ons ontzorgd en ons de mogelijkheid geboden te doen waar we goed in zijn: een succesvolle drogisterij-parfumerie runnen' aldus Ria Versleijen-Nap. ‘Natuurlijk is het een moeilijke keuze geweest, maar we kijken met trots terug op wat we bereikt hebben. Dit is voor ons dan ook het moment om naast onze klanten ook de DA-organisatie te bedanken. Het openen van een nieuwe DA op een splinternieuwe locatie is een mooi startpunt voor de nieuwe ondernemer'.


Op de foto v.l.n.r.: DA Directeur Winkeloperatie Hans Wagner, de heer en mevrouw Versleijen-Nap, mevrouw en de heer Nap sr., DA Regiomanager Jurgen de Lange.

Bron: www.da.nl

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief