D.I.O. op bezoek in Duitsland

Geplaatst op: 15-06-2010

Ieder jaar gaat het voltallige bestuur en ondernemerscommissie van D.I.O. drogisterijen erop uit.

Het doel is elkaar beter te leren kennen en de ontwikkelingen binnen D.I.O. en de branche samen te bespreken in een andere, verfrissende omgeving.

Oberhausen

D.I.O. op bezoek in DuitslandDit jaar trok het gezelschap per touringcar voor 2 dagen naar Duitsland, Oberhausen. In de bus begon de dag met een presentatie en een discussie over de huidige trend in drogisterijland; duurzaam, natuurlijk en maatschappelijk bewust ondernemen.

De grootste winkelcentra van Europa

In het kader van het thema ‘(H)eerlijk' staken de bestuursleden hun licht op in een van de grootste winkelcentra van Europa, CentrO. Er werden vele winkels bezocht, van H&M Beauty Box tot Alpha Apotheke en van Galeria Kaufhof tot DM.

DM, een drogisterijketen

DM was juist voor D.I.O. interessant, omdat deze drogisterij niet alleen veel nadruk legt op schoonheid en gezondheid, maar ook op duurzame en eerlijke producten. In de DM drogisterij vind je per productgroep meerdere ‘groene en eerlijke' producten, een biologisch alternatief dat wordt aangeduid met een groen schapkaartje.

Wilkinson fabriek in Sollingen

Op de tweede dag stond er een bezoek gepland aan de Wilkinson fabriek in Solingen. In deze fabriek worden de scheermesjes en scheerapparaten geproduceerd. Het was boeiend om het technisch hoogstaande productieproces van begin tot eind te kunnen volgen. Maar ook de presentatie die de bestuursleden kregen bij de organisatie Energizer Worldwide was interessant. D.I.O. kreeg een inkijkje in de manier waarop Energizer aankijkt tegen de markt en er werd ingegaan op de resultaten van de samenwerking tussen D.I.O. en Energizer Group Holland.

Toekomst en mogelijkheden

De reis was nuttig en leerzaam. Op een ontspannen wijze is toch veel besproken en bediscussieerd over toekomst en mogelijkheden. Voor FACO is dit gezamenlijk optrekken met een 10 tal ondernemers een prima middel om banden aan te halen en veel info en adviezen te krijgen ten aanzien van verbeterpunten en mogelijke kansen in de zelfstandige drogisterijen.

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief