D.I.O. biedt unieke, nieuwe selectie verantwoorde en duurzame producten

Geplaatst op: 09-06-2011

D.I.O. biedt unieke, nieuwe selectie verantwoorde en duurzame producten

Deze maand is de D.I.O. formule in testwinkels gestart met de verkoop van een unieke selectie verantwoorde en duurzame producten in haar assortiment, deze selectie producten wordt aan de man gebracht onder de naam Madelief.

Persbijeenkomst bij D.I.O drogisterij Steenstraat

Afgelopen dinsdagavond 7 juni was er een persbijeenkomst bij D.I.O drogisterij Steenstraat in Arnhem over de unieke selectie verantwoorde en duurzame producten van Madelief. We werden van harte verwelkomt met een heerlijk drankje en tapas waar we daarna een presentatie kregen van Cor Geldhof, hoofd formulemanagement, over het ontstaan en de ontwikkelingen van D.I.O en over het onstaan van de Madelief selectie.

Goede en deskundige uitleg

Na de interessante presentatie was er genoeg tijd om vragen te stellen met daarbij een biologische borrel met heerlijke tapas en maakten we een rondje in de mooie vernieuwde winkel. Ook was er gelegenheid om de producten uit te proberen en kregen we bij elk product een goede en deskundige uitleg. Na de gezellige en informatieve avond kregen we een goed gevulde goodiebag met o.a. natuurlijk producten uit de Madelief selectie.

Unieke selectie verantwoorde en duurzame producten

De D.I.O. formule is afgelopen mei in tien testwinkels gestart met de verkoop van een unieke selectie verantwoorde en duurzame producten in haar assortiment, deze selectie producten wordt aan de man gebracht onder de naam Madelief. Het is de grootste en uitgebreidste selectie bewuste producten binnen de branche. Madelief is een bewust alternatief voor 98% van het standaard assortiment.

Madelief staat voor Puur Natuur

Bij bewust kun je denken aan natuurlijke grondstoffen, een dierproefvrij eindproduct, geen kinderarbeid en eerlijke productieomstandigheden. dit zijn ook de richtlijnen waaraan de producten binnen de Madelief selectie aan voldoen. De producten staan verspreid door de gehele winkel in alle productcategorieën en biedt in alle assortimentsgroepen een bewust alternatief! Producten die bij de Madelief selectie horen, zijn te herkennen aan de speciale schapstroken met het Madelief logo in de winkel.

1 op de 4 mensen heeft allergie

Het aantal mensen met een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen groeit ieder jaar, uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 mensen al een of andere allergie heeft. Hierdoor groeit de vraag naar alternatieve producten. Daarnaast leven mensen steeds bewuster en vinden ze het belangrijk om te weten waar producten vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn. Men is bereid om hier meer voor te betalen. D.I.O. biedt met Madelief een bewust alternatief om de hoek (D.I.O. heeft 170 vestigingen) in laagdrempelige, moderne winkels, met goed opgeleid personeel tegen een eerlijke prijs. Uiteindelijk is het doel om dit concept in 80% van de D.I.O. winkels uit te rollen.

Doelgroep

De doelgroep voor de producten van Madelief is divers. Bewuste consumenten vinden in Madelief een product dat past in hun streven naar een beter milieu. Een betere leefomgeving voor vandaag, maar ook voor hun kinderen. Daarnaast is de groep consumenten die kampt met een allergie groeiende. Onderzoek wijst uit dat 70% van de cosmetica gebruikers huidproblemen heeft door synthetische ingrediënten. Het alternatief is natuurcosmetica, glutenvrije producten en natuurlijke voeding, een alternatief dat Madelief hen biedt!

Madelief winkels

Hier vind je de adressen van de tien testfilialen die vanaf een bepaalde datum de unieke en nieuwe selectie verantwoorde en duurzame producten van Madelief in haar assortiment hebben, uiteindelijk is het doel om dit concept in 80% van de D.I.O. winkels uit te rollen. 

Per 1 juni 2011

  • D.I.O. De Wit, Rembrandtweg 110, Almere
  • D.I.O. Steenstraat, Steenstraat 61, Arnhem
  • D.I.O. Esmeralda, Dorpsstraat 132, Scherpenzeel
  • D.I.O. Levina, Kerkweg 3, Harmelen
  • D.I.O. Michelle, Troelstralaan 19, Delft
  • D.I.O. Anna, Sluisplein 9-13, Anna Paulowna


Vanaf 22 juni

  • D.I.O. IJburg, IJburglaan 723, Amsterdam
  • D.I.O. van Rhenen, Nieuwstad 60, Weesp
  • D.I.O. Moergestel, Rootven 8, Moergestel


Vanaf 8 juli

  • D.I.O. Binco, Loenenseweg 6a, Eerbeek

 

 

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief