Consumentenbond: 'Dirx Drogist de goedkoopste van alle drogisterijen'

Geplaatst op: 31-01-2014

Consumentenbond: 'Dirx Drogist de goedkoopste van alle drogisterijen'

Uit een onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond blijkt wederom opnieuw dat Dirx Drogist verreweg de goedkoopste drogist is van alle drogisterijen!

Het artikel is te lezen in de februari editie van de Consumentengids.

Laagste prijzen bij Dirx Drogist

Eind 2013 onderzocht de Consumentengids bij supermarkten, drogisterijen en online drogisterijen de prijsverschillen van 372 producten. De conclusie is helder: van alle drogisterijen is Dirx het goedkoopst. De redactie van het blad betreurt het daarom ook, dat Dirx Drogist niet verspreid over heel Nederland filialen heeft, zodat nog meer Nederlanders van de laagste prijzen kunnen profiteren.

Prijsvergelijkingen van 372 verzorgingsproducten

De Consumentenbond noteerde tijdens het grootschalige onderzoek de verkoopprijzen van 372 verzorgingsproducten, zoals tandpasta, douche- en badproducten, gezichtsverzorging, babyspullen, deodorant, shampoo, haarstylingsartikelen, smeersels en scheerproducten. Van alle drogisterijen bleek Dirx over de hele linie het voordeligst.

Dirx Drogist goedkoper dan Kruidvat en Trekpleister

Directeur Rik Groen is niet verrast door deze uitkomst dat zij het voordeligst zijn: "We houden dat zelf natuurlijk scherp in de gaten. Wat we onze klanten beloven, maken we ook waar. We zijn tot 6 procent goedkoper dan de grote ketens Kruidvat en Trekpleister en tot 8 procent voordeliger dan DA, D.I.O. en Etos". In vergelijking met online drogisten is Dirx nog goedkoper. Zo loopt het prijsverschil met Bol.com zelfs tot 20% op.

Lage prijzen, deskundig en aantrekkelijke aanbiedingen

Ook trouwe klanten van Dirx Drogist zullen niet opkijken van de resultaten van deze prijsvergelijking. Waarom kiezen consumenten voor Dirx Drogist? Vanwege de lage prijzen, de beste acties en het uitgebreide assortiment. "Die sterktes combineren we met service en deskundigheid", legt Groen uit. "In al onze winkels werken gediplomeerde drogisten. Zij weten alles over onze producten en kunnen klanten uitstekend adviseren bij hun keuze. Bijvoorbeeld waar het gaat om zelfzorggeneesmiddelen. Het is van groot belang over het gebruik goed te worden geïnformeerd. Helemaal wanneer een geneesmiddel voor een baby of kind wordt gekocht."

Meer keuze en advies bij drogist

Volgens het onderzoek van de Consumentenbond is het aan te bevelen voor meer keuze en advies bij een drogisterij te gaan shoppen in plaats van bij de supermarkt. "Die aanbeveling onderschrijven we van harte. Consumenten zijn van harte welkom in onze overzichtelijke winkels en kunnen daarbij rekenen op een ongekend groot assortiment, deskundig advies en klantvriendelijke medewerkers."

 

Lees meer over Dirx Drogist:

Dirx Drogist doneert geld aan Stichting Jarige Job

Dirx Drogist opent 51e filiaal Rotterdam Hesseplaats

Dirx Drogist voor vierde keer verkozen tot ‘Beste Drogist van Nederland'!

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief