Combinatiewinkel D.I.O. Drogist, Coop en The Read Shop winnaar NFV Franchise Innovatieprijs 2015

Geplaatst op: 02-06-2015

Combinatiewinkel D.I.O. Drogist, Coop en The Read Shop winnaar NFV Franchise Innovatieprijs 2015

Tijdens de NFV Jaardag op donderdag 28 mei jl. is de NFV Franchise Innovatieprijs 2015 gewonnen door de combinatiewinkel D.I.O. Drogisterijen, Coop en The Read Shop.

Succesvolle innovatie

De Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) reikt jaarlijks de NFV Franchise Innovatieprijs uit. Het doel van deze prijs is om Franchiseformules die een uitmuntende prestatie leveren of hebben geleverd op het gebied van innovatie een podium te bieden.

Unieke samenwerking

Deze NFV Franchise Innovatieprijs  onderstreept de bijzondere samenwerking tussen de drie retailers en de innovatieve prestatie die hier uit voortgekomen is. Volgens de NFV is het een unieke samenwerking waarbij iedere formule in een andere branche actief is. NFV: ‘Via een shop-in-shop concept spelen ze met een breed assortiment in op de veranderende retailmarkt'.

Shop-in-shop

Na een succesvolle pilot in Nijverdal in mei 2014, breidden supermarktorganisatie Coop, The Read Shop en D.I.O. Drogisterijen hun samenwerking verder uit. Na een intensieve verbouwing hebben ook de Coop supermarkten in Meijel en Musselkanaal begin maart 2015 hun deuren geopend met de toevoeging van een shop-in-shop met The Read Shop en D.I.O. Drogisterij. Door de unieke samenwerking van de drie formules wordt er met landelijke slagkracht en lokale relevantie invulling gegeven aan een maatschappelijk thema: het behouden, vergroten of creëren van leefbaarheid in kleinere kernen.

Nieuwe kansen

Met de toevoeging van shop-in-shops The Read Shop en D.I.O. Drogisterijen, bieden de samenwerkende partijen een nóg breder assortiment en wordt bovendien de productiviteit van de Coop supermarkt vergroot, net als de algehele klanttevredenheid en omzet. De unieke samenwerking laat goed zien dat alle betrokken partijen constant op zoek zijn naar nieuwe kansen en mogelijkheden. In de toekomst wordt de samenwerking tussen de drie formules verder geïntensiveerd. Dit jaar worden ook de Coop-winkels in Huizen en Helvoirt voorzien van dit shop-in-shop concept.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief