Buscozol bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Geplaatst op: 05-12-2011

Buscozol bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Brandend maagzuur of zure oprispingen kunnen je dagelijkse bezigheden behoorlijk zuur maken. Vooral tijdens de feestdagen komt het vaker voor omdat er meestal meer en vetter wordt gegeten.

Symptomen

Bij één op de vijf personen is brandend maagzuur aan de orde van de dag. Bij brandend maagzuur onstaat er in de slokdarm een onaangenaam brandend gevoel. De reden hiervoor is dat de sluitspier tussen de slokdarm en de maag niet goed werkt of overbelast wordt. De zure maaginhoud kan dan terugstromen in de slokdarm wat een vervelend brandend gevoel kan geven.

Oorzaken

Verschillende oorzaken zoals bijvoorbeeld stress , overgewicht, zwangerschap, alcohol, sigaretten of zwaar, vet of pikant verteerbaar eten stimuleren het ontstaan van brandend maagzuur en oprispingen.

Werkt 24 uur

Buscozol is een geneesmiddel met de werkzame stof omeprazol, het werkt tegen de zuuraanval op het maagslijmvlies en de slokdarmwand en is werkzaam binnen 1,5 uur. Door de 24-uurs werking van Buscozol krijgt de geïrriteerde wand van de slokdarm en maag voldoende tijd om tot rust te komen en zich te herstellen met slechts 1 capsule Buscozol per dag.

 

Dosering en gebruiksaanwijzing

  • Geschikt vanaf 18 jaar
  • De dosering is één capsule met 10mg omeprazol per dag
  • Neem de capsule in zijn geheel in (niet kauwen) samen met voldoende vloeistof (bijv. een glas water) vóór een maaltijd op een nuchtere maag
  • Wanneer er na 14 dagen geen verlichting van de klachten is of indien de klachten zelfs toenemen, raadpleeg dan de huisarts

 

 

Consumentenadviesprijs

  • Buscozol capsules  € 8,99/14 stuks

 

 

Buscozol is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief