Brummen 75ste gemeente met JOGG-aanpak

Geplaatst op: 18-11-2014

Brummen 75ste gemeente met JOGG-aanpak

Paul Rosenmöller, ambassadeur Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) heeft gisteren bekend gemaakt dat Brummen (Gelderland) de 75ste gemeente is die met de JOGG-aanpak aan de slag gaat.

Voeding en beweging 

De lokale integrale aanpak van JOGG leidt tot betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten én voor meer aandacht voor voeding en beweging voor kinderen. Daarmee brengen gemeenten meer kinderen op gezond gewicht.

Gezonde leefstijl

Paul Rosenmöller, ambassadeur Jongeren Op Gezond Gewicht: "Het is fantastisch dat nu al in 75 gemeenten met de JOGG-aanpak wordt gewerkt. En dat terwijl een motie van de Tweede kamer dit aantal pas volgend jaar vereist. Het betekent dat in die gemeenten publieke en private partijen intensief met elkaar samen-werken en dat ook meerdere jaren zullen volhouden. Nu komt het er op aan het verschil te maken en een gezonde leefstijl op zoveel mogelijk plekken de normaalste zaak van de wereld te laten zijn".

Convenant Gezond Gewicht

Op 23 november 2009 ondertekenden Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met ruim 20 partijen afkomstig van (rijks- en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties het Convenant Gezond Gewicht. Zij spraken onder meer af naar aanleiding van de Motie Wiegman om jaarlijks minimaal 15 gemeenten te committeren aan de JOGG-aanpak. Met de gemeente Brummen erbij is het te behalen doel van 75 JOGG-gemeenten in 2015, nu al bereikt.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief