Bijna sprake van griepepidemie in Nederland

Geplaatst op: 04-01-2011

Bijna sprake van griepepidemie in Nederland

Uit een aantal meldingen bij de website van de Grote Griepmeting, die de jaarlijkse uitbraak van het griepvirus bijhoudt, blijkt dat de griepepidemie bij ons niet meer lang op zich laat wachten...

België

In België is de epidemie al een paar weken terug uitgebroken. Van een griepepidemie is sprake als 51 op de 100.000 mensen in bed ligt met verschijnselen zoals snel opkomende koorts, rillerig, spierpijn, hoesten, keelpijn en vermoeidheid.

Noordoosten en westen

In Nederland zijn er momenteel in het noordoosten en westen van Nederland zoveel mensen ziek dat de epidemie niet lang op zich zal laten wachten. Doordat de scholen weer zijn begonnen verspreidt het virus zich snel, vooral kinderen hebben momenteel veel griepklachten.

Griep

Griep is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het influenzavirus en is besmettelijk. Ongeveer 24 tot 72 uur na besmetting met het virus worden de eerste symptonen merkbaar zoals koude rillingen, koorts, spierpijn, hoesten en hoofdpijn. Na twee tot zeven dagen verdwijnen de meeste verschijnselen. Omdat het virus zo besmettelijk is, komt griep vaak als epidemie voor.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief