Beste Zelfzorgadviseur van 2012: Drogist Susanne Direks

Geplaatst op: 22-06-2012

Beste Zelfzorgadviseur van 2012: Drogist Susanne Direks

De winnaar van de Gouden Gaperverkiezing 2012 is bekend! Susanne Direks, filiaalmanager bij Uw Eigen Drogist Appels in Tilburg is uitgeroepen tot Beste Zelfzorgadviseur van 2012!

Ze werd maar liefst drie keer genomineerd en na goed gescoord te hebben op de kennistest en het mysteryshop onderzoek, wist ze met haar kennis en enthousiasme de jury het beste te overtuigen van haar kwaliteiten als zelfzorgadviseur.

Overdonderd en blij verrast

Met een wisselbokaal, een Gouden Gaper, een cheque voor een weekendje weg (aangeboden door Holland Pharma), een gratis entreekaart voor het congres ‘De zelfzorgconsument in de 21e eeuw' en diverse bossen bloemen werd Susanne Direks op donderdag 21 juni jl. in haar eigen winkel overvallen door de organisatie en jury van de Gouden Gaperverkiezing. In het bijzijn van haar collega's, familie, klanten, het management van Drogistenunie en zakenrelaties werd Susanne uitgeroepen tot zelfzorgadviseur van het jaar 2012. En hoewel ze al tot de beste drie behoorde, was het tóch een verrassing om uiteindelijk als winnaar te worden uitgeroepen. Toch wel enigszins overdonderd nam ze alle attenties en felicitaties in ontvangst en ze was blij verrast met de titel.

Jury was het unaniem eens

De jury, bestaande uit Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Ele Visser (directeur PatiëntenAcademie), Lyda Blom (universitair docent Universiteit Utrecht) en Harry Gloudemans (marketing- & communicatieadviseur), was het er na de interviews op maandag 14 mei jl. unaniem over eens: Susanne Direks moest uitgeroepen worden tot zelfzorgadviseur van het jaar! Met haar overtuigende mening in de case over de morning after pil, haar visie op de balans tussen bricks en clicks en certificering liet zij de twee andere finalisten Aly de Wit-Mourik (Uw Eigen Drogist de Wit, Ameide) en Martijn van Wanrooij (Etos Alphen aan den Rijn) achter zich.

Waarom werd Susanne Direks in eerste instantie genomineerd?

  • "Suus is de beste in het advies wat betreft voedingssupplementen; ze heeft al verschillende mensen ‘beter' gemaakt en wordt daarom vaak door klanten bedankt met een bloemetje. Haar kennis gaat heel ver, ik weet zeker dat de testen haar goed af gaan. Ik vind dat haar inzet en kennis wel eens bekroond mogen worden. Daarom stem ik op haar" - Mirella Harmelink.
  • "Er is niemand in mijn rayon die beter, eerlijker en kundiger kan adviseren dan Suus! Ze is de vriendelijkheid zelve en kan haar klanten op een zeer professionele manier voorzien van een goed advies. Voor mij verdient ze een 10 met een griffel!" - Sylvia Scheepers, rayonmanager Biohorma.
  • "Spontane, enthousiaste meid, altijd even vriendelijk. Zeer veel kennis op het gebied van gezondheid en schoonheid. Er zijn ook veel mensen die voor Suus komen of bij Suus om info komen vragen. Veel inzicht in de winkel en heeft de winkel goed in balans." - Han Jenster, Drogistenunie.


Drogisten Waarborgcertificaat

Susanne werkt in een drogisterij met het Drogisten Waarborgcertificaat: dit is het kwaliteitskeurmerk voor verantwoorde verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Door te voldoen aan een totaalpakket van kwaliteitseisen, zorgt een gecertificeerde drogisterij ervoor dat de klant kan rekenen op een deskundig zelfzorgadvies. Ook de overige 2 finalisten zijn werkzaam in gecertificeerde drogisterijen.

De beste 10 kandidaten

De 10 beste kandidaten van de Gouden Gaperverkiezing 2012 zijn:

 1: Susanne Direks - UED Appels in Tilburg
 2: Aly de Wit-Mourik - UED De Wit in Ameide
 3: Martijn van Wanrooij - Etos Alphen aan den Rijn
 4: Esther van den Braak-Bongers - Etos Waddinxveen
 5: Marieke de Regt - DA Tolbrug Breda
 6: Wilma Gorter - DA IJmuiden
 7: Annemarie Keijzer - DA Keizerswaard Rotterdam
 8: Bob van Rheenen - D.I.O. van Rheenen Weesp
 9: Marja Molema - DA Boezerooij Hoogezand
10: Monique Kooima - DA Verberne Julianadorp

Foto: Mons Media

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief