Beste Zelfzorgadviseur 2014: Linda Harms van Trekpleister Zoetermeer

Geplaatst op: 15-12-2014

Beste Zelfzorgadviseur 2014: Linda Harms van Trekpleister Zoetermeer

Na een spannende laatste ronde met de vakjury is Linda Harms, drogist bij Trekpleister Westwaarts 70 in Zoetermeer, gekozen tot Beste Zelfzorgadviseur van 2014.

De verkiezing is alleen toegankelijk voor medewerkers van drogisterijen met het keurmerk ‘Erkend Specialist in Zelfzorg', het drogistenkeurmerk voor goed advies over zelfzorggeneesmiddelen.

De verkiezing

Dit jaar deden ruim 120 (assistent-)drogisten mee aan de verkiezing voor Beste Zelfzorgadviseur. Zij maakten in de eerste ronde een kennistest waarna de top negen kandidaten met de beste resultaten doorgingen naar de tweede ronde waar de kandidaten in hun winkel werden bezocht door een mystery shopper. De drie beste adviseurs mochten in de laatste ronde voor een vakjury komen, waar ze geïnterviewd werden over hun advieskeuzes, beroepshouding en motivatie. Naast Linda bereikten ook Conny Alsemgeest (DIO Den Hoorn) en Janine Rovers (Etos Tilburg) de finale.

Onbetwiste winnares

Linda Harms is door de vakjury aangewezen als de onbetwiste winnaar. De jury was onder de indruk van haar attitude, kennis en kunde. "Linda was goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vak, gaf de juiste adviezen, wist een goede balans te vinden tussen commercie en verantwoorde zorg en liet zien dat ze kritisch nadenkt bij wat ze adviseert," aldus de jury.

De jury

De jury bestond uit Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Harry Gloudemans (bestuurslid Pharmacon), Lyda Blom (universitair docent Universiteit Utrecht) en Ele Visser (directeur PatiëntenAcademie). Zij vonden Linda de terechte winnaar van de titel Beste Zelfzorgadviseur en noemde haar "een echte vakvrouw en een voorbeeld voor de branche".

Passie en plezier

Linda werd vrijdag 12 december verrast in haar winkel met bloemen, champagne en een mooi prijzenpakket. "Ik doe mijn werk altijd met veel passie en plezier, dus ik vind het fantastisch dat ik de titel Beste Zelfzorgadviseur heb gewonnen," reageerde een enthousiaste Linda.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief