Beleidskader examens moet duidelijkheid geven over kwaliteit diploma's

Geplaatst op: 12-07-2013

Beleidskader examens moet duidelijkheid geven over kwaliteit diploma's

Stichting Pharmacon Examens heeft kennisgenomen van het beleidskader examens die op maandag 1 juli jl. is gepubliceerd.

Belangrijke stap in de kwaliteitszorg

"Het beleidskader schept eerlijke verhoudingen tussen examenorganisaties en duidelijkheid over het niveau van de examens", aldus voorzitter Van der Wielen. "We denken dat er een belangrijke stap is gezet in de kwaliteitszorg rond de drogisterij vakexamens en wij zijn de minister van VWS erkentelijk hiervoor."

Vaardigheden en eisen examens

In het beleidskader wordt beschreven wat van examenorganisaties wordt verwacht bij het toetsen van de kennis en vaardigheden van een (assistent)drogist en welke eisen aan de wijze van examinering worden gesteld. Examenorganisaties die door de minister van VWS zijn aangewezen voor de diploma's (assistent)drogist, moeten aan het beleidskader voldoen.

Keurmerk Drogisten Waarborgcertificaat

Pharmacon: "Wij stellen ons tot doel kwalitatief goede examens tegen scherpe prijzen aan te bieden. Hoewel we geconstateerd hebben dat onze examens voldoen aan het beleidskader, zijn wij natuurlijk bereid om onze organisatie alsnog te laten toetsen. Op dit moment voldoen wij overigens als enige aan de eisen van PCO voor het keurmerk Drogisten Waarborgcertificaat."

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief