Bekende sterren zweren bij levensstijl van weinig koolhydraten

Geplaatst op: 24-09-2013

Bekende sterren zweren bij levensstijl van weinig koolhydraten

Een gezonder gewicht, meer energie, mooiere huid, lagere bloeddruk, beter cholesterolgehalte en een mooie slanke taille, genoeg redenen waarom internationale celebs zweren bij het eten van weinig koolhydraten, zoals bij het Nieuwe Atkins Dieet. Bekende celebs zoals Angelina Jolie, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow, Halle Berry en Courtney Cox hebben de voordelen van een voedingspatroon met weinig koolhydraten ontdekt.

Ook onder bekend Nederland is een levensstijl met weinig koolhydraten populair om een slank lichaam te realiseren en te behouden.

Eiwitten, goede vetten en koolhydraten

Atkins-diëtiste Erica Slof weet waarom deze levensstijl zo populair is: "Als je te veel koolhydraten binnenkrijgt en te weinig beweegt, dan is het lichaam niet in staat om al deze koolhydraten te verbranden. Wat overblijft wordt omgezet in vet. Door minder koolhydraten te eten, zoekt het lichaam een andere energiebron en gaat bijvoorbeeld buikvet verbranden. Een gezond eetpatroon kent een balans tussen eiwitten, goede vetten en goede koolhydraten. Met goede vetten bedoelen we bijvoorbeeld olijfolie of vette vis. Goede koolhydraten zitten in groente en volkorenproducten. Het resultaat? Een gezond gewicht en een goed gevoel."

Positieve resultaten bij filmsterren

De positieve resultaten zijn ook te zien bij filmsterren die aangeven in het dagelijks leven te letten op de hoeveelheid koolhydraten.

  • Brad Pitt: houdt zijn lichaam in optimale conditie door actieve familievakanties te combineren met een laag koolhydraat voedingspatroon en minder producten met suiker te eten.
  • Angelina Jolie: staat bekend om haar slanke figuur en beschouwt het eten van een sappige steak als een van haar beste beautygeheimen.
  • Gwyneth Paltrow: maakt geen geheim van haar afkeer voor bewerkt voedsel. Vorig jaar publiceerde ze zelfs een 'clean living'-kookboek met glutenvrije recepten die het eten van weinig koolhydraten aanmoedigt.
  • Halle Berry: als diabeet heeft Halle zich al jaren geleden publiekelijk uitgesproken over de voordelen van het eten van weinig koolhydraten. Vanzelfsprekend vermijdt zij suiker, houdt ze haar bloedspiegel onder controle en heeft tegelijkertijd een gezond lichaamsgewicht.
  • Courtney Cox: is in 2011 door het Amerikaanse PEOPLE Magazine uitgeroepen tot één van de bekendste gezichten van middelbare leeftijd met een jeugdige uitstraling en een slank figuur. Hiervoor verwijst de actrice dankbaar naar haar laag koolhydraten dieet.

 

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief