Begin het jaar goed, kom naar de Nationale Gezondheidsbeurs!

Geplaatst op: 10-01-2012

Begin het jaar goed, kom naar de Nationale Gezondheidsbeurs!

Dit jaar vindt alweer de 5e editie van De Nationale Gezondheidsbeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, een beurs voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde leefstijl, gezond zijn en gezond blijven!

Grootste consumentenbeurs

De Nationale Gezondheidsbeurs is een beurs voor jong en oud en is de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. Met vier brede zones Eten & Drinken, Medisch, Sport & Wellness en Verzorging is het een leuk en leerzaam event! De Nationale Gezondheidsbeurs trekt mensen die gezond zijn en een ‘dagje gezond uit' willen.

Vier overzichtelijke zones

Nederlanders vinden in grote meerderheid hun gezondheid van groot belang. Vier op de vijf beschouwen hun gezondheid als heel belangrijk voor de kwaliteit van hun leven. Voor deze 80% van de bevolking is de Nationale Gezondheidsbeurs. In vier overzichtelijke zones kan de beursbezoeker zijn licht op doen over hoe je je gezondheid kan verbeteren of op een gezonde manier kan leven.

De kracht van de beurs

Gezond leven is een breed onderwerp. Het wordt bepaald door wat we eten en drinken, regelmatig sporten, dagelijkse huid - en mondverzorging, medische klachten, een gezonde leefstijl, ouder worden, jong blijven, minder overgewicht, preventie, e.d. Deze onderwerpen zien we terug in de opzet van de beurs.

Interactief

De vijfde editie van deze in belangstelling groeiende beurs, heeft ook dit jaar iedereen weer veel te bieden. Ronald Holman, manager van organisator Expo Communications: "Er is een grote behoefte aan deze beurs. Ieder jaar zien we de bezoekersaantallen stijgen en zijn onze bezoekers blij tevreden over de beurs. Er is veel te doen, bijvoorbeeld gratis metingen, tests en check-ups, zoals tandvleeschecks, diëtistenconsult, meting van de polsomtrek, stresstest
tricepshuidplooitest of een bloeddrukmeting. Het is een positieve beurs met een zeer interactief karakter.
"

Medische gezondheidsvragen

Daarnaast vindt de bezoeker de informatie die hij zoekt. Hier wordt de geïnteresseerde op de hoogte gesteld van nieuwe technologie en inzichten op onder andere Eten & Drinken of Medisch gebied. Beschermen anti-oxidanten tegen kanker? Verlagen noten slechte cholesterolgehalte? Is vette vis gezond? Hoe bescherm ik mijn huid? Is mijn moedervlek gevaarlijk? Heb ik kans op borstkanker? Al deze en nog veel meer vragen worden tijdens de beurs beantwoord bij de verschillende stands, workshops of bij de speciale paviljoens.

Nieuw, het UMC Utrecht Paviljoen

Nieuw dit jaar is de nauwe samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Ziekenhuis Utrecht. Het UMC zal tijdens de beurs in een groot UMC Paviljoen vragen beantwoorden over veel voorkomende vrouwen problemen. Daarnaast zal de gezondheid van het Kind centraal staan in het Paviljoen. Alle bezoekers aan de poli, oud-patiënten en duizenden personeelsleden worden uitgenodigd de beurs met korting te bezoeken. De beursorganisatie zal van elke UMC kortingskaart Euro 2,- afdragen voor de aanschaf van een felbegeerde ‘Transport Couveuse' De organisatie verwacht door de samenwerking duizenden extra bezoekers.

Verschillende paviljoens

Binnen de aandachtsgebieden Eten & Drinken, Medisch, Sport & Welness en Verzorging zijn er verschillende andere paviljoens zoals het Mond- Rug-, Oog-, Oor- , Huid-, Voeten- en Voedingspaviljoen waarbij wordt samengewerkt met vele beroepsorganisaties van gezondheidszorg professionals, zoals de Mondhygiënisten, Diëtisten, Huidtherapeuten, Pedicure en voetverzorging, Optometristen, Gehoorprofessionals en vele anderen.

Openingstijden beurs

De Nationale Gezondheidsbeurs is van vrijdag 20 januari t/m zondag 22 januari 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht in Hal 8. De openingstijden zijn van 10.00 - 17.00 uur en de entree is  € 12,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.  Meer informatie? Ga naar www.denationalegezondheidsbeurs.nl.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief