Beautytrend 2011: duurzaamheid

Geplaatst op: 14-02-2011

Beautytrend 2011: duurzaamheid

Duurzaamheid is de beautytrend van 2011. En dat is precies wat Weleda al 90 jaar is!

Keurmerk Climate Neutral Company van Soil & More

Weleda is sinds 1921 al producent van 100% natuurlijke producten, in harmonie met mens en natuur. De producten zijn vrij van parabenen, ftalaten en andere synthetische toevoegingen en dragen dan ook het NaTrue-keurmerk voor natuurcosmetica. Er worden duurzame samenwerkingen aangegaan met telers over de hele wereld en de uitdaging om zo schoon mogelijk te produceren en resterende uitstoot te compenseren gaat ons goed af: het bedrijf draagt daarom het keurmerk Climate Neutral Company van Soil & More!

Biologische geteelde plantaardige stoffen

Onderzoeksbureau Mintel Beauty Innovation heeft de belangrijke beautytrend voor 2011 geanalyseerd: "Duurzaamheid". Uit dat onderzoek kwam naar voren dat in 2010 dertien procent meer nieuwe huidverzorgingsproducten op de markt zijn gekomen die geen synthetische ingrediënten bevatten. Daarnaast kwamen er in 2010 bijna tweemaal zoveel nieuwe producten op de markt op basis van biologische geteelde plantaardige stoffen als in 2007.

Weleda is 100% natuurlijk

Opvallend is echter wel dat al die producten echt 100% natuurlijk zijn. Van alle lanceringen was dat maar drie procent. Weleda behoort tot deze kleine groep van merken die wel 100% natuurlijk is. Daarmee is de beautytrend op ons lijf geschreven. En dat al 90 jaar!

Weleda: in harmonie met mens en natuur

Weleda produceert en verhandelt sinds 1921 natuurlijke verzorgingsproducten en antroposofische geneesmiddelen in harmonie met mens en natuur. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk afkomstig uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw of uit ecologisch gecertificeerde natuurgebieden. Het NaTrue keurmerk voor natuurcosmetica biedt een objectieve kwaliteitsgarantie.

Voor meer informatie over het keurmerk voor natuurcosmetica: www.natrue.org.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief