Barbara de Loor onthult Drogistenkeurmerk 'Erkend Specialist in Zelfzorg' bij DA

Geplaatst op: 11-09-2013

Barbara de Loor onthult Drogistenkeurmerk 'Erkend Specialist in Zelfzorg' bij DA

Barbara de Loor, voorheen topschaatster, heeft dinsdag 10 september jl. op de stoep van 6 drogisterijen het gloednieuwe logo (in sandprint) van de 'Erkend Specialist in Zelfzorg' feestelijk onthuld.

'Erkend Specialist in Zelfzorg' is het drogistenkeurmerk voor deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen.

Deskundig advies zelfzorg

Eén van de zes drogisterijen waar het logo werd onthuld was DA Drogisterij & Luxe parfumerie Dijkstra aan de Luttekepoortstraat in Harderwijk. Deskundig advies over zelfzorg staat bij Bij DA drogisterijen voorop. DA Dijkstra is één van de vele gecertificeerde DA Drogisterijen die dit keurmerk met trots dragen!

Veilig gebruik zelfzorggeneesmiddelen

Het CBD (Centraal Bureau Drogisterijbedrijven) lanceert namens de branche dit logo om de aandacht van de consument te vragen voor veilig gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Zelfzorggeneesmiddelen zijn middelen die zonder doktersrecept te verkrijgen zijn bij de drogist zoals pijnstillers, hoestmiddelen, middelen tegen hooikoorts en reisziekte en oordruppels. Net als bij geneesmiddelen op recept, is het bij zelfzorggeneesmiddelen belangrijk voor de gezondheid dat de klant weet hoe je deze middelen op de juiste manier gebruikt.

Goede voorlichting en verantwoorde zorg

Barbara de Loor die de eer had om het logo te mogen onthullen, houdt zich nu onder andere bezig met trainingen over gezondheid aan jongeren en in het bedrijfsleven: "Goed met je lijf omgaan is niet alleen sporten en gezond eten, maar zeker ook verantwoord omgaan met gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Ik krijg bij de drogist altijd de vraag of ik nog vragen heb over het middel dat ik wil kopen. Nu ik zelf moeder ben, besef ik des te meer hoe belangrijk het is om goed advies te krijgen over bijvoorbeeld het juiste geneesmiddel voor je kindje."

Drogisten met keurmerk

Op dit moment zijn er ongeveer 2.000 drogisten met het keurmerk 'Erkend Specialist in Zelfzorg'. Deze drogisten zijn te herkennen aan de blauwgroene sticker op de winkelpui en te vinden op de nieuw gelanceerde website www.erkendspecialistinzelfzorg.nl.

Belang van advisering

Het CBD heeft deze week een filmpje  online gezet waarin Prof.dr. Leufkens vertelt over het belang van goede advisering bij de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen n.a.v. de lancering van 'Erkend Specialist in Zelfzorg'.

Bron: www.da.nl

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief