A.S. Watson neemt Dirx Drogisterijen over

Geplaatst op: 21-01-2015

A.S. Watson neemt Dirx Drogisterijen over

A.S. Watson heeft vandaag aangekondigd dat ze alle 50 winkels van drogisterijketen Dirx en nog vijf te realiseren locaties over gaan nemen. De winkels van Dirx gaan verder onder de winkelformules van Kruidvat en Trekpleister.

Alle medewerkers van Dirx Drogist treden in dienst van A.S. Watson. Deze overname is in lijn met de strategie van het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister. De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is onderworpen aan de standaard voorwaarden.

Landelijke dekking

Gerard van Breen, CEO A.S. Watson Health & Beauty Benelux: “Wij zijn zeer verheugd met deze voorgenomen overname. Door het toevoegen van deze winkels verdichten wij onze landelijke dekking, waardoor onze winkels bereikbaar worden voor nog meer consumenten. Ook de medewerkers verwelkomen wij graag in onze organisatie. De winkels zullen gaan opereren onder de vlag van Kruidvat en Trekpleister. Wij zien ernaar uit om ook hier klanten van ons voordelige aanbod te laten profiteren.”

Succesvolle formule

Rik Groen, directeur Dirx Drogisterijen: “Met onze ruim 50 winkels zijn wij op dit moment een te kleine speler om zelfstandig door te groeien in de markt. De verrassende aanpak en focus op lage prijzen van A.S. Watson sluit goed aan bij de Dirx mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat wij in A.S. Watson een uitstekende partij hebben gevonden om de winkels samen met onze medewerkers succesvol voort te zetten en daarmee de werkgelegenheid te waarborgen”.

Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

 

In een persbericht van 24 februari is bekend gemaakt dat A.S. Watson Health & Beauty Benelux van de Autoriteit Consument & Markt (ACM)goedkeuring heeft gekregen voor de overname.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief