Alweer een succesvolle opening van een D.I.O. drogisterij

Geplaatst op: 08-11-2010

Alweer een succesvolle opening van een D.I.O. drogisterij

Op 28 oktober is in Schijndel D.I.O. De Vlinder feestelijk geopend. Al om half negen 's ochtends was het een drukte van jewelste voor de deur van de nieuw te openen winkel.

Binnen een kwartier

Dit was ook niet voor niets want er viel wat moois te halen. Voor de eerste 150 klanten die een aankoop deden van € 15,00 was er een tas vol met producten te krijgen. Deze 150 tassen waren binnen een kwartier op.

Extra personeel

Er was extra personeel opgetrommeld voor deze belangrijke eerste dag. Met zeven man sterk heeft men de menigte geholpen. Volgens Wil van Asseldonk, de eigenaresse van de winkel is het tot zes uur 's avonds druk gebleven in de winkel. De dag erna waren er een visagist en een dermatoloog waar de klanten gratis advies konden inwinnen. "Dit was een aangename verassing voor de klanten.", zegt Wil.

Ervaringsdeskundige

Al acht jaar lang zit Wil in het drogisterijvak. Ze heeft een winkel gehad van 90M² en D.I.O. de Vlinder is drie keer zo groot. Er moest dan ook drie weken verbouwd worden voordat de winkel open ging. Wil zegt: "De winkel is volledig aangepakt. Van plafond tot vloer en van keuken tot magazijn. Alles is nieuw."

De D.I.O. formule

Wil heeft gekozen voor de D.I.O. formule door het goede eerste contact met FACO, de organisatie achter de D.I.O. drogisterijen. FACO kwam meteen haar woorden na en daarom was de knoop snel doorgehakt. Wil zegt: "Ik ben ik al acht jaar onderneemster en ik vind de begeleiding erg goed. Dat zegt wel wat over D.I.O."

Bloemen en wijn

De winkel staat op dit moment vol met 35 bloemstukken, het waren er veel meer, maar het personeel heeft al een grote hoeveelheid mee naar huis genomen. Bij elkaar zijn er 80 presentjes naar de winkel gebracht. Een hele goede start voor de winkel dus.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief