Allergy Protection Sun Crème-Gel van Eucerin nu ook met SPF50

Geplaatst op: 28-02-2013

Allergy Protection Sun Crème-Gel van Eucerin nu ook met SPF50

Speciaal voor de zongevoelige, droge huid heeft Eucerin haar zonbeschermingslijn uitgebreid met de Allergy Protection Sun Crème-Gel met SPF 50. Deze crème-gel is geschikt voor de zongevoelige huid en beschermt zelfs effectief bij zonneallergie.

Zonneallergie door zonlicht

Bijna één op de 5 Nederlanders geeft aan last te hebben van zonneallergie. Polymorfe Licht Eruptie (PLE), de meest voorkomende zonneallergie, uit zich o.a. in de vorm van sterk jeukende rode bultjes, roodheid en kleine blaasjes. In 50% van de gevallen blijkt UVA de veroorzaker te zijn, in 25% UVB en in 25% UVA en UVB. Door UV licht ontstaan in de huid namelijk zogenoemde vrije radicalen, die door het immuunsysteem opgeruimd worden. Bij PLE blijkt deze opruimreactie vertraagd te zijn. Hierdoor ontstaat extra celbeschadiging waarop een ander deel van het immuunsysteem, het adaptief systeem, met een overmatige activering reageert.

Waterproof en parfumvrij

Een goede bescherming van de huid in de zon kan PLE voorkomen. Eucerin Allergy Protection Sun Crème-Gel SPF 25 en SPF 50 bevat AGR (Alpha-Glucosyl-Rutin): een anti-oxidant afkomstig uit de bladeren van de Japanse boom Plumeria, Vitamine E en Lichocalcone. Deze ingrediënten zorgen voor bescherming tegen deze vrije radicalen, de veroorzakers van PLE. Beide producten zijn waterproof en zonder parfum, conserveringsmiddelen en emulgatoren. Door de gel-achtige structuur zijn de crèmes makkelijk smeerbaar en trekken ze snel in de huid.

 

Consumentenadviesprijs

  • Eucerin Allergy Protection Sun Crème-Gel SPF 50  € 19,99. Verkrijgbaar vanaf maart 2013 bij de apotheek.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief