Al ruim 10.000 handtekeningen voor petitie gezondheidsclaims

Geplaatst op: 11-04-2012

Al ruim 10.000 handtekeningen voor petitie gezondheidsclaims

Het tijdschrift Supplement heeft onlangs het initiatief genomen tot een burgerpetitie, gericht aan het Europees Parlement. Bepaalde beweringen over gezondheidsvoordelen op voeding en voedingssupplementen worden straks verboden waardoor belangrijke informatie verloren gaat.

Toegang behouden tot informatie

De Nederlandse organisatie Supplement, die zich sterk maakt voor onderbouwde vormen van complementaire zorg, vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. Mensen moeten toegang houden tot belangrijke informatie over voedingsproducten en voedingssupplementen. Alleen zo kunnen zij bewust kiezen voor gezonde voeding. Daarom is Supplement een Europese petitie gestart uit protest tegen deze wetgevingen. Inmiddels hebben al ruim 10.000 mensen de petitie getekend.

Wetsvoorstel tegenhouden

In de week van 23 april wordt een besluit genomen over een wetsvoorstel betreffende gezondheidsclaims van voeding en voedingssupplementen, de zogeheten claimsverordening. De petitie vraagt de Europarlementariërs de gevolgen van deze verordening nog eens goed te overwegen. Meer over de claimsverordening kunt u lezen op de website van Supplement.

Protesteer ook en onderteken de petitie op: www.sup.nl/petition

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief