Aantal mannelijke nachtplassers neemt komende jaren alleen maar verder toe

Geplaatst op: 22-04-2011

Aantal mannelijke nachtplassers neemt komende jaren alleen maar verder toe

Uit onderzoek van Biohorma onder 121 mannen met prostaatklachten* blijkt dat maar liefst 50% van de mannen van 50+ moet er iedere nacht meerdere malen uit voor een toiletbezoek.

Vergrijzing in Nederland

Nog eens 53% van de mannen heeft last van nadruppelen en 58% van een zwakke urinestraal. Prostaatvergroting is een normaal ouderdomsverschijnsel, maar door de storende klachten kan het de kwaliteit van het leven behoorlijk beïnvloeden, en niet alleen voor de mannen zelf, ook hun partners ondervinden er hinder van. Door de vergrijzing in Nederland zal het aantal mannelijke nachtplassers de komende jaren bovendien alleen maar verder toenemen.

69% bezoekt de huisarts

Dat partners hinder ondervinden van de plasproblemen van hun partner, blijkt wel uit het feit dat 69% van de mannen met plasproblemen de huisarts bezoekt en maar liefst 59% daarvan dit doet op advies van hun partner. De meeste plasklachten bij mannen worden veroorzaakt door een goedaardige prostaatvergroting en kunnen dus geen kwaad, daarom gaat het gros van de Nederlandse huisartsen niet over tot behandeling. Voor deze patiënten kan de zaagbladpalmvrucht (Sabal serrulata) - een 100% natuurlijk ingrediënt - een belangrijke rol vervullen.

Onderdrukt de vergroting van de prostaat

Het vet- en olierijke vruchtvlees van de zaagbladpalm bevat stoffen die de vergroting van de prostaat onderdrukken, hierdoor neemt de druk van de prostaat op de urinebuis af en kunnen plasproblemen als frequent, moeilijk en onvolledig plassen, nachtelijk plassen, nadruppelen en een zwakke urinestraal verminderen. Uit onderzoek onder gebruikers blijkt dat een natuurlijke behandeling met extracten van de zaagbladpalmvrucht in 80% van de gevallen effectief is bij plasproblemen die door goedaardige prostaatvergroting worden veroorzaakt.

Sterk geconcentreerd en wetenschappelijk onderbouwd

Een nieuw en 100% natuurlijk product bij plasproblemen als gevolg van prostaatvergroting is A.Vogel ProstaforceMed. De capsules bevatten 320 mg sterk geconcentreerd extract van de zaagbladpalmvrucht en één capsule per dag is dan ook genoeg om de genoemde plasproblemen te verminderen. In een studie is gebleken dat 88% van de A.Vogel ProstaforceMed gebruikers (zeer) tevreden is over de werking.

Traditioneel kruidengeneesmiddel

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen heeft ProstaforceMed geregistreerd als traditioneel kruidengeneesmiddel. Daarmee heeft het product de primeur op het gebied van prostaatvergroting. ProstaforceMed is vanaf eind april uitsluitend bij apotheken te verkrijgen (zonder recept).

* Biohorma BV, December 2008. Kwalitatief onderzoek Prostaforce.

 

ProstaforceMed is een traditioneel kruidengeneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief