Voedselallergie groter risico bij herfstbaby

Geplaatst op: 22-10-2010

Voedselallergie groter risico bij  herfstbaby

Een Fins onderzoek heeft aangetoond dat baby's die verwekt zijn in de late winter of het vroege voorjaar meer risico op voedselallergieën lopen.

Oktober of november

Baby's, geboren rond oktober of november, worden het meest getroffen door voedselallergieën. Tussen april en mei werden door de onderzoekers de meeste allergieën opgemeten en is de kans groter om later op bepaalde voedingsmiddelen te reageren. De verhoogde blootstelling aan stuifmeelpollen zou daar verantwoordelijk voor zijn, omdat in die periode de antilichamen van de foetus zich nog volop aan het ontwikkelen zijn.

Lage vitamine D

Ook de lagere vitamine D-waarden bij de moeder na de winter kunnen ook een rol spelen bij de verminderde afweer van het ongeboren kind. Bijna zesduizend kinderen die geboren waren tussen april 2001 en maart 2006 werden bestudeerd door de Finse onderzoekers.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief