Drogist Cristina Knollema 'Beste Zelfzorgadviseur 2013'

Geplaatst op: 29-05-2013

Drogist Cristina Knollema 'Beste Zelfzorgadviseur 2013'

Het was wederom een spannende finale! Na de kennistesten, mysteryshopper en een interview voor de vakkundige jury is eindelijk de winnaar bekend gemaakt. Cristina Knollema-Lertora, gediplomeerd drogist bij Trekpleister Groningen aan de Oude Ebbingestraat mag zich met trots een jaar lang 'Beste Zelfzorgadviseur 2013' van Nederland noemen!

Met het winnen van deze felbegeerde titel liet zij de twee andere finalisten Renate Kroezen van DIO Almelo en Holga Boersma van Etos Franeker achter zich. Vorig jaar won Susanne Direks, filiaalmanager bij Uw Eigen Drogist Appels in Tilburg de Gouden Gaper 2012.

Vakkennis en goed advies

Met de verkiezing wordt de assistent-drogist of drogist in het zonnetje gezet die de consument het beste adviseert over zelfzorggeneesmiddelen. Hun kennis en adviesvaardigheden staan hierbij centraal. Zelfzorggeneesmiddelen zijn geneesmiddelen die zonder recept van de huisarts verkrijgbaar zijn en grotendeels via drogisterijen worden verkocht. Een goed advies bij zelfzorg is belangrijk. In de wet staat dat alleen medewerkers met het vakdiploma drogist of assistent-drogist mogen adviseren over zelfzorg. Winnares Cristina werkt in een drogisterij met het Drogisten Waarborgcertificaat: een kwaliteitskeurmerk voor verantwoorde verkoop van zelfzorggeneesmiddelen.

De verkiezing

Alle genomineerden hebben in de afgelopen periode een kennistest afgelegd, de 10 personen met de beste resultaten zijn bezocht door een mysteryshopper. Deze mysteryshopper heeft door middel van een case de vakkennis en adviesvaardigheden van de kandidaten getest. De drie beste adviseurs mochten op dinsdag 14 mei jl. bij een vakjury komen, waar ze geïnterviewd werden over hun beroepshouding, advieskeuzes en motivatie.

Vakjury unaniem over uitslag

Cristina won de laatste ronde dankzij haar duidelijke visie op het vak, haar gedegen kennis over zelfzorggeneesmiddelen en haar uitstekende adviesvaardigheden. De jury, bestaande uit Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Ele Visser (directeur Patiënten Academie), Lyda Blom (universitair docent Universiteit Utrecht) en Harry Gloudemans (marketing- & communicatieadviseur), waren unaniem: Cristina verdient de titel Zelfzorgadviseur van 2013! Zij werd overvallen in de winkel en beloond met een Gouden Gaper, een reischeque voor een weekendje weg (aangeboden door vakblad Nieuwe Drogist ), een Masterclass naar keuze (aangeboden door IMKO opleidingen), een column in vakblad Marketing Results, een workshop kwaliteitszorg en diverse bossen bloemen!

De verkiezing is een initiatief van het CBD (Centraal Bureau Drogisterijbedrijven) en drogisterijvakblad Nieuwe Drogist.

Op de foto: Jurylid Harry Gloudemans overhandigt de felbegeerde Gouden Gaper aan de trotse winnares Cristina Knollema.

 

Foto: Rogier Bos

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief