Beste D.I.O. drogisterij van 2014 bekend!

Geplaatst op: 02-09-2014

Beste D.I.O. drogisterij van 2014 bekend!

Afgelopen zondag tijdens de jaarlijkse relatiedag heeft D.I.O. drogisterijen de winnaars van de ‘D.I.O. drogisterij van het jaar' bekend gemaakt.

Felbegeerde titel

Ieder jaar wordt deze felbegeerde titel uitgereikt aan de beste D.I.O. drogisterij uit de categorieën ‘Beste Nieuwkomer', ‘Beste Local Hero', ‘Meest commerciële winkel' en ‘Beste Eigen Winkel'. Uiteindelijk wordt uit alle categorieën de ‘D.I.O. drogisterij van het jaar' gekozen.

‘Beste Nieuwkomer' D.I.O. drogisterij Mirjam te Groningen

Mirjam Zuidersma opende 30 augustus 2013 de deuren van haar winkel, naast een Plus supermarkt. Mirjam heeft meteen haar openingstijden aangepast aan die van de supermarkt, zodat de klanten ook na 18:00 uur bij haar terecht kunnen. Mirjam bewijst dat supermodern en gezellig perfect samen kunnen gaan.

Bijzondere acties voor klanten

Vrijwel iedere maand heeft Mirjam wel een of andere bijzonder actie; bloemetjes met Pasen, oranje limonade met Koningsdag, of een WK-voetbalactie. Tussendoor houdt ze nog vaste klantenavonden, altijd met een thema. Eind juli werd D.I.O. Mirjam al verkozen tot beste winkel in de buitengebieden van Groningen.

‘Beste Eigen Winkel' D.I.O. drogisterij Michelle te Assen

D.I.O. drogisterij Michelle is in 2012 geopend als Michelle. De winkel is gelegen in een rustig winkelcentrum, maar Evelien van Dellen en haar team doen er alles aan om de klanten te bereiken. Het afgelopen jaar heeft de actieve filiaalhoudster zich laten gelden als iemand die oog heeft voor detail. Op ieder moment van de dag ziet de winkel er commercieel krachtig uit, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de invulling en presentatie van lopende promoties. De klant wordt al bij binnenkomst helemaal in de watten gelegd. Daarnaast is Evelien zeer actief op social media en wordt er op een goede manier bijverkoop gedaan.

‘Beste Local Hero' D.I.O. de Natuurdrogist Césure te Zevenbergen

Sinds april 2014 is D.I.O. drogisterij Cesure omgetoverd tot een D.I.O. de Natuurdrogist. Bij binnenkomst valt het assortiment van natuurlijke producten onmiddellijk op. Onderneemster Monique de Roy heeft ook een salon in de winkel waarin ze het natuurlijke aspect heeft doorgevoerd met de introductie van Dr. Hauschka. De winkel is een bijzondere mix van een luxe parfumerie en gezondheid, heel onderscheidend in de verdringingsmarkt waarin de winkel zich bevindt. Ook is Monique zeer actief op Facebook, waar vaak reclame wordt gemaakt voor acties en leuke activiteiten. Regelmatig valt er voor de klanten ook leuke prijzen te winnen.

‘Beste commerciële winkel' D.I.O. drogisterij IJburg te Amsterdam

Ondernemer Harry Piet van D.I.O. drogisterij IJburg zit nooit stil zit en is altijd op zoek naar innovaties. Nadat de winkel is vergroot is er in het assortiment sterk rekening gehouden met de wensen van de klant. O.a. met een breed assortiment Madelief-producten, cosmetica voor de donkere huid (Black Opal) en sinds kort ook het EYELOVE-concept. Dit alles vindt plaats in een overzichtelijke, eigentijdse en toegankelijke winkel.

Eervolle vermelding voor beste maatschappelijke initiatief

Voor het eerst is er dit jaar ook een prijs uitgereikt aan de D.I.O. ondernemer met het beste maatschappelijke initiatief. Dit is een eervolle vermelding, die niet per definitie ieder jaar plaats zal vinden. Andrea Hidding van D.I.O. drogisterij Elly in Odoorn, smeerde haar dochtertje op een dag in met zonnebrand, en bedacht dat ze het belang van goede bescherming breder wilde gaan uitdragen.

Het contact met Louis Widmer was snel gelegd, en wat begon als een plaatselijk initiatief, verspreidde zich als een olievlek over de hele provincie Drenthe. Andrea haalde de krant en de radio met haar kruistocht. Eén ding is zeker: in Drenthe loopt geen kind nog zonder ingesmeerd te zijn in de zon! Een prijs die Andrea dus dubbel en dwars heeft verdiend!

Overall winnaar: D.I.O. drogisterij Vitaal uit Den Hoorn

De felbegeerde titel ‘D.I.O. van het jaar' is gewonnen door D.I.O. drogisterij Vitaal uit Den Hoorn. Zij maken van elke dag een feestje. Elke keer als je de winkel binnenstapt, word je met een oprechte glimlach begroet. De winkelmedewerkers kennen veel klanten bij naam. Conny en Anne bewijzen dat je zelfs op 110m2 kunt funshoppen.

Wat heeft de winnaar gewonnen?

De winnaars van D.I.O. drogisterij Vitaal hebben ‘een zaterdag vrij en uit met het hele team' gewonnen. De voltallige directie van FACO/D.I.O. drogisterijen zal die dag de winkel runnen zodat het team een dag probleemloos op stap kan gaan. De prijs is natuurlijk een ideaal uithangbord voor de winkel. De ondernemer staat in de kijker, de klant wordt in het zonnetje gezet. De ondernemer zal nu de voortdurende aandacht kunnen vestigen op zijn sterke punten. Een welverdiende reclame voor alle hardwerkende ondernemers.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief