25°C en volop zon! Heb je Calendulan en Cardiflor in huis?

Geplaatst op: 01-07-2010

25°C en volop zon! Heb je Calendulan en Cardiflor in huis?

De zomer is nog maar net begonnen en het is meteen al heerlijk weer. Lekker naar buiten dus dit weekend! Zorg wel voor een goede bescherming, want de zon staat nu op z'n hoogst en heeft dus veel kracht.

Vitamine D

De zon is niet alleen heerlijk, maar ook onmisbaar. Zonnestralen zijn een vorm van energie en dat voelen we. Ons hele lichaam wordt erdoor gestimuleerd. En, ook heel belangrijk, zonnestralen zorgen voor een beter humeur. We hebben de zon nodig! Deze stimuleert namelijk de aanmaak van vitamine D in je lichaam en dat hebben we weer nodig voor gezonde botten en tanden. Bovendien versterkt vitamine D het afweersysteem.

Goed verzorgen

De zon, wind en het water hebben echter ook een keerzijde, als het gaat om je huid. Uitdroging en verbranding komen veel voor als gevolg van een te veel aan zon en water. Het blijft daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen en verstandig om te gaan met de zon.

Verbrand door de zon? Calendulan

Smeer je huid - en vooral ook die van je kinderen - goed in met een zonnebrandmiddel met een hoge factor. Als je ondanks dat toch verbrandt, gebruik dan Calendulan emulsie. Dit is een heerlijk verkoelende emulsie die een snel herstel van de huid bevordert. Voor kinderen jonger dan 2 jaar kun je Calendulan kinderemulsie* gebruiken.

Zonneallergie en huidirritatie? Cardiflor

Zonneallergie treedt vooral op als je gaat zonnebaden na een periode waarin je huid weinig aan de zon is blootgesteld. Het is eigenlijk een overgevoeligheid voor zonlicht. Deze (allergische) reactie is te herkennen aan een rode huid met bultjes, blaasjes, schilfering of zwelling. Deze uitslag kan gepaard gaan met jeuk. Als je weet dat je overgevoelig bent, kun je daar rekening mee houden door je huid heel voorzichtig te laten wennen aan de zon en echt fel zonlicht te mijden. Als je toch last krijgt van huidirritatie, zoals rode, jeukende bultjes, gebruik dan Cardiflor emulsie. Cardiflor stilt de jeuk en verlicht de symptomen van eczeem en huidirritatie. Cardiflor is geschikt voor kindjes vanaf 0 jaar.

Kinderen in de zon

De huid van kinderen is extra kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om kinderen goed te beschermen tegen de zon. Doe dit niet alleen tijdens de vakantie of op het strand. Ook als kinderen buiten spelen, tijdens het buiten sporten of fietsen, is bescherming tegen de zon nodig. Smeer ze dus enkele keren per dag in met een goede zonnebrandcrème.

Aanvullende bescherming voor baby's en kinderen

Geadviseerd wordt om baby's tot 6 maanden nooit in de zon te laten. Baby´s en kinderen zijn namelijk extra gevoelig voor de zon en hebben dan ook aanvullende bescherming nodig. Het is verstandig om je kinderen altijd iets op het hoofd te laten dragen en een bedekking van de nek en/of bovenlijf is ook iets waar je aan kunt denken. Laat de kleintjes ook veel drinken om hun vochtgehalte op peil te houden.

 

Consumentenadviesprijzen

  • Calendulan emulsie € 7,95/100 ml
  • Cardiflor emulsie    € 9,95/100 ml

 

 

Calendulan emulsie en Cardiflor emulsie zijn homeopathisch geneesmiddelen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief