2000e keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg uitgereikt

Geplaatst op: 29-09-2015

2000e keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg uitgereikt

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven heeft op 25 september het 2000e keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg uitgereikt aan een Etos filiaal in Rotterdam. 

Deskundigheid zelfzorgmiddelen

Johan Boeijenga, COO Kruidvat, sprak namens het CBD-bestuur over het belang van het keurmerk voor de consument, de zorgsector én voor de branche. "Het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg is een praktische vertaling van de wettelijke eisen voor geneesmiddelenverkoop in de drogisterij. Consumenten krijgen van de overheid steeds meer de rol toebedeeld als manager van hun eigen gezondheid. Wij willen als branche de consument hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Als dé specialist op zelfzorggebied, maakt de drogist het onderscheid door laagdrempeligheid in combinatie met deskundigheid. Drogisterijen geven samen ruim 68 miljoen zelfzorgadviezen per jaar. Wij zijn dan ook een belangrijke schakel in de gezondheidszorg om consumenten te informeren over het juiste gebruik van zelfzorgmiddelen."

Kwaliteit en goed advies

Fatna Habti, eigenaresse van de 2000e Erkend Specialist in Zelfzorg kreeg het certificaat officieel uitgereikt door Jan-Derek Groenendaal, general manager Etos. Habti: "Het keurmerk heeft veel meerwaarde voor mij en mijn team. Je werkt met een onafhankelijk meetinstrument met duidelijke professionele kaders die ervoor zorgen dat je klanten op de juiste manier worden geholpen bij zelfzorgvragen. Hierdoor heb je een continue focus op kwaliteit en goed advies. Het keurmerk geeft verdieping aan je adviesfunctie en draagt bij aan een professioneel imago naar buiten toe. De kassacheck bijvoorbeeld, een van de eisen van het keurmerk, vind ik ontzettend belangrijk omdat je klanten hiermee attendeert op je deskundigheid als drogist: je zegt in feite elke keer weet dat ze advies bij jou kunnen krijgen en maakt ze ervan bewust dat ze een geneesmiddel kopen en geen shampoo."

Na de officiële uitreiking werd er een toast uitgebracht op het 2000e keurmerk, waarna een delegatie vertrok naar de Rotterdamse Etos drogisterij om aldaar het team in het zonnetje te zetten en een vloersticker te onthullen. Het CBD kijkt terug op een geslaagde dag.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief