2 drogisten van ‘Uw Eigen Drogist' in de finale voor de Gouden Gaper 2012!

Geplaatst op: 11-05-2012

2 drogisten van ‘Uw Eigen Drogist' in de finale voor de Gouden Gaper 2012!

Zelfzorggeneesmiddelen zijn zonder recept van een arts bij de drogist te koop, maar dat maakt het gebruik ervan niet zonder risico. Onjuist gebruik kan schade toebrengen aan de gezondheid.

Een goed advies bij de aankoop van zelfzorgmiddelen is daarom van groot belang.

Beste zelfzorgadviseur van 2012

In drogisterijen zijn opgeleide (assistent-)drogisten aanwezig om de consument van advies te voorzien. Voor die (assistent-) drogisten heeft drogistenvakblad Nieuwe Drogist samen met het CBD (Centraal Bureau Drogisterijbedrijven) de Gouden Gaper-verkiezing georganiseerd: op zoek naar de beste zelfzorgadviseur van 2012. Twee drogisten van de drogisterijketen ‘Uw Eigen Drogist' zijn doorgedrongen tot de finale.

Finalisten Susanne Direks en Aly de Wit- Mourik

Van de ruim 100 genomineerden bleven, na een pittige kennisronde, 10 (assistent-) drogisten over. Onder hen de drogisten van twee ‘Uw Eigen Drogist (UED)' winkels: Susanne Direks van UED Appels uit Tilburg en Aly de Wit- Mourik van UED De Wit uit Ameide. De afgelopen weken hebben de tien semi-finalisten in hun drogisterij bezoek ontvangen van een mysteryshopper. Drie deelnemers sprongen er daarbij echt uit; zij gaan door naar de laatste en beslissende ronde van de verkiezing. Beide UED kandidaten maken deel uit van de selectie van 3 finalisten.

Bekendmaking op 21 juni 

Op 14 mei worden de drie finalisten geïnterviewd door een vierkoppige jury bestaande uit juryvoorzitter Ruud Coolen van Brakel (Directeur Instituut Verantwoord Medicijngebruik), Ele Visser (Directeur PatientenAcademie), Lyda Blom (Universitair docent Universiteit Utrecht) en Harry Gloudemans (Marketing- & Communicatieadviseur). Op donderdag 21 juni wordt bekend wie zich de beste zelfzorgadviseur van 2012 mag noemen!

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief