1 november: congres Turbulentie in de OTC

Geplaatst op: 21-07-2011

1 november: congres Turbulentie in de OTC

Vakblad Nieuwe Drogist organiseert in samenwerking met Henry Neels het congres ‘Turbulentie in de OTC' .

Toekomst OTC zelfzorggeneesmiddelen

Op 1 november 2011 staat in Kasteel De Vanenburg in Putten de toekomst van de OTC zelfzorggeneesmiddelen centraal. Voor drogisten, apothekers, retailorganisaties en farmaceutische bedrijven een unieke kans om met elkaar dit congres bij te wonen en hierover van gedachten te wisselen.

Zelfzorg- en OTC-markt

Vraagt u zich wel eens af wat uw positie als drogist over een aantal jaren is? Verkoopt u dan nog steeds dezelfde OTC-zelfzorggeneesmiddelen als nu of kunt u in bredere zin een bijdrage aan de gezondheid van de consument leveren? Of bent u als directeur of manager werkzaam bij een farmaceutisch bedrijf en wilt u weten welke mogelijkheden er in de toekomst zijn om in samenwerking met drogisterijen en apotheken aan consumenten te kunnen bieden? Door de financiële crisis en de vergrijzing is namelijk de verwachting dat de overheid meer verantwoordelijkheid voor de individuele gezondheid bij de consument/patiënt zal neerleggen.

De primaire vraag

Tijdens het congres ‘Turbulentie in de OTC', dat op dinsdag 1 november 2011 wordt gehouden, staat de primaire vraag ‘Hoe kan de zelfzorg- en OTC-markt verder tot ontwikkeling worden gebracht?' centraal. Op die vraag gaan topmanagers van retailorganisaties in de drogisterij- en apothekersbranche, topmanagers in de zelfzorgindustrie, specialisten van het Ministerie van Volksgezondheid (VWS), het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), KOAG/KAG en de Consumentenbond nader in. Middels stellingen en discussies geven zij aan hoe het beste op de nieuwe ontwikkelingen kan worden ingespeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wat wordt het beleid van de overheid nu zij heeft aangekondigd om verder te gaan bezuinigen op de kosten van de geneesmiddelenvoorziening?
  • Hoe kan antwoord worden gevonden op de vergrijzingsvraag
  • Hoe kan worden geanticipeerd op het toenemende zelfbewuste gedrag en de eigenverantwoordelijkheid van de consument

Programma en inschrijvingen

Deze thema's moeten leiden tot concrete actieplannen waar de branche verder mee kan. Voor het programma en inschrijven gaat u naar de congreswebsite.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief